Bolts are not producing any resistance

Here you can ask questions about the steel joints design (in standalone FEM-Design Steel Joint and build in FEM-Design 3D Structure)

Moderators: Martynas Sudzius, StruSoft Fredrik L, StruSoft Bocskai, StruSoft Richard, StruSoft Iwona Budny

Andy Beeton
Novice
Posts: 9
Joined: 05 Dec 2016, 15:19

Bolts are not producing any resistance

Postby Andy Beeton » 08 Aug 2017, 12:18

I am trying to design a joint but I cannot get it to work. The bolt row capacities are all listed as zero for the bolt resistance in tension. The joint type is a KN4 with a small haunch of web only. What is going wrong - anybody?

Andy Beeton
Novice
Posts: 9
Joined: 05 Dec 2016, 15:19

Re: Bolts are not producing any resistance

Postby Andy Beeton » 08 Aug 2017, 12:50

UPDATE: I tried two designs and I managed to get one to work. The one that works is on 203x203UKC's and it worked when I applied a flange to the haunch. Then the bolts calculated a non-zero tension.

The other connection is on 152x152UKC and does not work, even if I apply a haunch flange.

User avatar
Martynas Sudzius
StruSoft Employee
Posts: 2
Joined: 28 Nov 2016, 15:52

Re: Bolts are not producing any resistance

Postby Martynas Sudzius » 09 Aug 2017, 11:36

Could you please send both files to our support.femdesign@strusoft.com or attach here on forum.
We will look at your case and replay an answer here on forum so that everybody can see


Return to “Steel Joints”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest